Børneværelset

Besøg på gør-det-selv værelset

Børneværelse

Oppe på 4. og 5. sal besøger jeg Mia og Henrik og deres børn Axel, Anton og Ella for at se deres værelser. Det er årets første sommerdag og da jeg træder ind, ser jeg med stor misundelse lejlighedens kæmpe altan. Rundt omkring er der helt perfekte snedkereret møbler, som Henrik selv har bygget. Gør-det-selv byggeriet fortsætter på lejlighedens øverste etage, hvor tvillingerne, Axel og Anton bor i det store gennemgangsrum. Her er køjesengen hjemmelavet og så smukt udført med æstetisk sans og rummelige skuffer nedenunder. Storesøsteren, Ella har sit eget værelse, men det virker til, at drengenes store rum bliver brugt flittigt af alle. Der er store planer, om at lave værelserne om igen, så drengene får hver deres. Det er som om, at byggeprojekterne aldrig rigtig får pause herhjemme.

Mia har besvaret spørgsmål omkring børneværelserne, som du kan læse nedenfor, samt se billeder af de to værelser.

Hvilke stemning er du gået efter i værelset? 

Da værelset er åbent mod resten af lejligheden og det deles af tre børn har det været vigtigt, at det kan ryddes op og se nogenlunde pænt ud – selvom det er et legeområde. Vi har gået efter et lyst og indbydende rum med plads til bevægelse, specielt i højden så der kan klatres op på bl.a. bjælker, køjesenge og hems. Samtidig med mulighed for at “lukke af” i sin egen seng og få ro.
Hvor har du fundet inspiration til værelset? 

Jeg har kigget på pinterest i forhold til puder, sengetøj og småting – og i boligblade. Men det er klart mest min kæreste, som står for indretningen! Og udførsel.

Hvad ønsker du, at dine børn får ud af værelserne?

Plads til at bevæge sig – selvom vi bor på 4. & 5. Sal.  Der skal være motoriske udfordringer og gulvplads til at bygge LEGO på. Hvor det hele ikke skal ryddes op, fordi der ikke er plads.

Hvad er de 3 bedste løsninger herinde? – og hvorfor?

  1. De store skuffer under sengene, fordi der kan være virkelig meget legetøj. Det er overskueligt og det er nemt for drengene selv at rydde op. Og hvis det ikke kan være i skuffen, har vi for meget.
  2. Vi er rigtig glade for sorteringen af LEGO i æsker fra Silvan. Vi brugte et helt efterår på at sortere drengenes 4 kæmpe rode-kasser med LEGO i forskellig kategorier som våben, hjul, klodser med 8 dutter, klodser med 4 dutter osv osv osv. Det tog vildt langt tid, men nu kan man tage en vejledning og rent faktisk finde de klodser man skal bruge.
  3. Børnene bruger gymnastikringene hver eneste dag både til tricks, som gynge, til at binde tæpper fast i til en hule og alt muligt andet. De er købt i Trævarer Fabrikkernes Lagersalg.

Leger dine børn på en anden måde end du havde håbet?
Både ja og nej. I et rum med mulighed for fysisk udfordring kommer der ofte et højt lydniveau. Vi har heldigvis flinke naboer. Drengene spiller rigtig meget fodbold indendørs – det havde vi ikke regnet med.

børneværelse

 

Seng

Sengen er 120 bred, så det føles lidt som om, at drengene har hver deres hule.

Seng med puder

Seng

Der er to veje at komme op i sengen. Dog bruges ribben lidt oftere end klatrevæggen.

 

Seng med bamse

Tøjdyr

Dekoration højt oppe på de skrå vægge – ved siden af sover forældrene på en hems.

 

Lego Starwars Figur
Mega sejt ur.

Pige på bøjle

Akrobaten, Ella var med under hele besøget.

 

Bøjler
Gymnastikringe.

 

vindmølle snedkeri
Endnu en snedkereret ting lavet af Henrik.

 

Lego
Det er altså ret imponerede orden, som selvfølgelig også tog et år at lave.

Lego

Lego

Lego

Seng
Ellas værelse, som har alt det et pigeværelse skal have.

værelse

værelseskontor

Tags:

Skriv et svar