Børneværelset

Falke og Gros fantastiske børneværelse

Jeg har glædet mig meget til at skulle vise jer dette børneværelse, som er placeret i en ideel børnevenlig stuelejlighed med stor altan, samt direkte udgang til den hyggeligste gård midt på Vesterbro. Så er den oveni købet til salg. Derfor har det heller ikke været muligt med et rigtigt besøg, da Dianna og hendes mand er midt i midt i huskøb og flytning. Dianna var så sød at sende billeder og besvare spørgsmål omkring tankerne bag værelset. 

På børneværelset bor Falke på 4,5 år og Gro på 3 år og har gjort det, siden de var helt små. Værelset er delt sådan op, at der er en rolig afdeling, hvor de sover samt har deres tøj, og så et legerum hvor der er fuld spræl på farverne.

Se flere billeder i bundet af interviewet. 

Hvilken stemning er du gået efter i værelset? 

Jeg er af den overbevisning, at de falder lettere til ro i rolige omgivelser. Samtidig går jeg ind for, at der skal være plads til leg og kreativitet i ‘legeafdelingen’. Jeg har forsøgt at indrette værelset sådan, at de selv kan ‘komme til’ det legetøj, de ønsker at lege med. Jeg er sikker på, de leger med mere forskelligt, hvis der står synligt fremme. Derfor er ting ikke pakket ind i fx. skabe. Mine børn leger en del med bl.a. duplo, lego, brio-togbane mm., og det er gerne noget, de vil lege med steder, hvor der er god plads. Derfor har jeg valgt at opbevare sådanne sager i poser, man nemt kan flytte rundt på. Legetøjet er forholdsvist systematiseret, da jeg vurderer, det giver det bedste overblik for børnene.Derudover bliver begge børn præsenteret for alle former for legetøj. Min søn leger af og til med min datters dukker, og min datter er vild med at lege med den bilgarage, min søn fik i julegave. Og så kan kan samtidig begge have gang i en rolleleg i legekøkkenet. Dét er en af de ting, jeg elsker, ved at de deler værelse. De leger begge med alt. Jeg kan godt lide kombinationen mellem nyt og gammelt. Og det afspejler sig også på værelset. Jeg synes, det gamle-/retro-look bidrager med noget personlighed og charme.

Hvor har du fundet inspiration til værelset? 

Jeg køber det, jeg synes er hyggeligt og fint. Jeg bor på Vesterbro, og der er jeg fra foråret af omringet af loppemarkeder. Jeg elsker loppemarkeder, og der har jeg købt en del til børneværelset. Og til resten af lejligheden. Derudover har jeg købt en del i forskellige genbrugsbutikker. Jeg kigger af og til på Pinterest og forskellige børneværelses-grupper på Facebook, og det er mest af alt efter opbevaringsløsninger. Med et deleværelse skal der være plads til meget legetøj, og det kan være en udfordring. Jeg synes derfor hele tiden, jeg går og flytter rundt og forsøge at tænke i kreative løsninger.

Hvad er de 3 bedste løsninger herinde? – og hvorfor?

  1. Den klare nummer 1 er den store bogreol. Begge vores børn har altid været enormt glade for at læse, og vi har derfor altid haft mange bøger. Jeg har forsøgt mig med forskellige løsninger. Først en almindelig tallerkenrække og dernæst nogle gamle trækasser på gulvet. Men ingen af løsningerne kunne rumme så mange bøger. Og så tog kasserne i øvrigt alt for meget gulvplads. Den store bogreol er så genial og kan rumme over 100 bøger. Børnene kan ikke nå de øverste rækker, men så bytter jeg nogle gange rundt på bøgerne, så det ikke altid er de samme vi læser. Da min datter var lille og ikke kunne læse i almindelige bøger uden at rive dem i stykker, var det genialt, at man kunne stille disse i en højde, hun ikke kunne nå.
  2. Jeg er også rigtig glad for børnenes tøj-løsning. Deres bukser, strømper, undertøj mm. er placeret i det store karlekammerskab, men trøjer, kjoler, veste osv. hænger på nogle bøjlestænger, jeg har fundet i nogle genbrugsbutikker her på Vesterbro. At tøjet hænger fremme betyder, at de selv vælger deres tøj om morgenen, da de selv kan nå det ved at stå på en skammel. Derudover får man brugt mere forskelligt end altid kun det øverste i bunken. Og så elsker jeg, at der er hattehylde på dem begge, da det giver plads til sko, kasketter mm. Når man bor i lejlighed må man tænke kreativt ift. plads
  3. Jeg er ret glad for vores hjemmelavede hylder med læderstropper. Nogle af vores bekendte ejer en skov og et mindre savværk, og igennem dem har vi købt de tilskåret hylder i massivt træ. De er blevet bejdset, og så har jeg købt en masse meter læderrem, som vi har hængt dem op i. Jeg gik efter en robust løsning – og det er det. De har en god dybde, således at der er plads til en helt del legetøj på hylderne, men også under. Vi har fx. valgt at placere poser med duplo samt de forskellige Bruder-biler herunder.

Hvad ønsker du, at Jeres børn får ud af værelset?  

Jeg kan godt lide ideen om legezoner. Jeg har derfor udover at forsøge at skabe et sove- samt legerum, forsøgt at gruppere værelset lidt. Der er fx. en dukkekrog, hvor alle dukketing er samlet. Derudover er ungerne ret glade for dyr, hvorfor jeg har samlet de fleste dyreting under den gamle zoo-plakat. Her står bl.a. en Schleich-bondegård  samt nogle plexiglas-kupler med plads til de mangle Schleich-dyr. Under den store bogreol står en slagbæng, hvorpå jeg har placeret en masse puder. Selvom værelset skal indbyde til leg, mener jeg bestemt også, det skal være muligt at sætte sig og slappe af et sted.

Vi har et stort køkken al-rum, og der har børnene et lille krea-hjørne, hvor de har alle deres tuscher, malerredskaber, perler osv. Det bruger de ofte.

Havde børnene haft et større værelse, havde jeg helt sikkert investeret i nogle bevægelses-redskaber.

Jeg er ret sikker på, at flere læsere er nysgerrige på jeres bogreol. Hvordan har I lavet den?

Jeg mener, at jeg engang blev inspireret af et billede på Pinterest. Jeg spurgte min mand – som ikke er håndværker men istedet kommunikations-mand – om det mon var muligt at lave en stor tallerkenrække, der fyldte hele bagvæggen samt væggen bag døren for at udnytte pladsen. Han smuttede fluks i Silvan, hvor han kom hjem med diverse materialer. Og så var det ellers bare igang med at måle, tegne, skære til, male og samle. Han kastede sig bare ud i det og forsøgte sig frem. Den har en helt del små skønhedsfejl, men det er fuldstændigt ligemeget. Den fungerer bare så godt, og den kan rumme alle ungernes bøger. Mit råd er at finde et billede og dernæst henvende sig til en form for byggemarked, der kan guide. Hvis man altså ikke er håndværker.

Hvad er dine bedste køb ? 

  1. Køjesengen som er købt på Moderno har været et virkelig godt køb. Den er genial, fordi den er så robust i træet, og fordi der er en udtræksseng, hvilket er genialt, for os forældre når børnene skal puttes.
  2. Vi rigtig glade for skufferne under sengen – de kan indeholde meget legetøj.
  3. Derudover er jeg særligt glad for den grå og gule lampe fra det hollandske mærke Snowpuppe. Jeg synes, de er vildt hyggelige, og så er de lidt anderledes. Jeg har generelt en fetish for lamper.
  4. Jeg er også super glad for den store Zoo-plakat med aberne. Det er en gammel, udgået model (i hvert fald i denne størrelse), men jeg var så heldig at finde den på dba.

Bonus spørgsmål:

Hvad glæder i jer mest til ved at flytte i hus?

Jeg glæder mig mest af alt til at få lidt mere plads. Vi har konstant noget legetøj stående i kælderen, fordi jeg ikke synes, vi har plads til det hele. Min datter har fx. fået et stort dukkehus i julegave, men jeg aner simpelthen ikke, hvor det skal stå henne. Så lige nu ligger det i kælderen.

Hvad kommer I til at savne til lejlighed og byen?

Jeg kommer til at savne mangfoldigheden, og den sameksistens det er her på Vesterbro. Jovist er vi omringet af seje, hipster-typer, men der lever i den grad også hjemløse, narkomanere og andre socialt udsatte. Og det er som om, der er plads til det hele. Accept. Det elsker jeg. Og så kommer jeg til at savne alle genbrugsbutikkerne og de mange loppemarkeder, der er over sommeren. Rigtig mange af børnenes bøger og legetøj er købt på loppemarkeder. Heldigvis arbejder jeg i København, så jeg kan stadig nemt svinge ind forbi. Og det kommer jeg helt sikkert til.

Fotograf: Dianna Rømer Haugegaard

Hjemmelavede hylder med læderstrop
Hjemmelavede hylder med læderstrop

 

Schleich dyr
Halvkugler til opbevaring af Schleich dyr
Tegneri
Tegnekrog i køkkenet.
Børnebibliotekt
Vildeste bogreol.
børneværelse
Kig ind til soveafdelingen
Køjeseng
Køjeseng fra Moderno.

tøjopbevaring til børn
Gros overskuelige tøjgarderobe på en hattehylde
tøjopbevaring
Falkes tøjgarderobe på en hattehylde

 

bogreol
Hyggelige detaljer i soveafdelingen

 

 

 

Tags:

Skriv et svar