Børneværelset

Genbrugsguld og jungle vibes på Albertes værelse

Jeg har glædet mig meget til dele billeder og beskrivelser af Albertes værelse. Jeg stødte på Albertes mor, Karina via dba.dk, da jeg så hendes retrohjem i deres guide. Straks fandt jeg hende på instagram og skæbnen ville, at hun er bosat i Ribe tæt på, hvor mine forældre også bor. Så ved sidste besøg i Ribe, åbnede hun dørene op til datterens værelse for mig og mit kamera.  Mit indtryk er, at hun selv har haft en mening om indretningen  – selvom mor er indretningskonsulent. Alberte elsker fx vilde dyr og bamser, så der er helt klart jungle vibes på de 8 kvadratmeter.  Hvis du vil se mere af Karinas flotte DIY/genbrugs hjem, så kan du følge Karina  på instagram på @iderum.dk.

Se billeder af af værelset og det skønne ishus i haven i bunden af indlægget.

Hvor har I fundet inspiration til værelset/løsninger?

Pinterest og ja så har jeg taget udgangspunkt i hvilke møbler og materialer vi havde i forvejen. Jeg har stort set kun købt tapetet fra nyt, og ellers brugt hvad vi havde, samt været i genbrugsbutikker efter loppefund. Jeg går meget op i at skabe indretningsløsninger med stort fokus på genbrug og upcycling. Det er vigtigt for mig, at videregive det til mine børn, at genbrug er guld. Det er både en fordel rent økonomisk, men vigtigst, så er jeg meget imod køb og smid væk kulturen, som belaster miljøet. Og så synes jeg det giver en indretning så meget mere personlighed, når der er brugt genbrug og at man selv har sat sit personlige præg med upcycling og DIY.

Jeg har prioriteret masser af gulvplads til at lege med lego og danse, samt åbne masser af opbevaring, så det er nemt at rydde op for Alberte. Hun holder selv styr på sine sager. Jeg har indrettet det “grove” såsom møbler ud fra Albertes ønsker. Alt legetøj m.v har Alberte selv fundet pladser til. Og så har jeg indrettet værelset, således at det også er til at “vokse” i. Dvs. i takt med at legetøjet forsvinder fra værelset, så er det nemt at indrette til teenageværelse.


Hvad ønsker du, at dit Alberte får ud af værelset?

Et sted hvor der er plads til leg og et sted, hvor hun kan lukke døren og være i fred, både alene og med venner. Et rum, hvor Alberte selv har bestemt, hvordan det skal se ud.

Hvad er de 3 bedste løsninger herinde? 

Tapetet er fantastisk og giver rummet så meget hygge og stemning.

Skuffedariummet ved skrivebordet er fra genbrug, malet med tavlemaling, perfekt til opbevaring.
Den åbne hylde/vægreol, som jeg har fået af en veninde, den er malet sort og perfekt til opbevaring/nemt oprydning/udstillingshylde.

Hvad er de 3 bedste køb? 

Tapetet er fra @ellos, var på tilbud til 175 kr pr rulle.

Træknagen til ophæng af net. Træknagen er fra @hausholmliving koster 75 kr. Knagen har et fedt genbrugslook og passer så fint med jungletemaet.
Sengen er købt brugt på @dba til 400 kr. Den er perfekt med opbevaring under til Albertes tøj.

Bruger Alberte værelset på en anden måde, end du havde håbet?

Hun bruger ikke skrivebordet så meget, der vælger hun spisebordet istedet. Ellers synes jeg, at værelset fungerer så fint.

Hvilke fifs kan du give andre, som gerne vil pifte deres legehus op?

Vi har skåret hul i siden af det gamle legehus, og sat låger i, (genbrug af gamleskabslåger) og derved skabt en isbutik. Vi har været hos en isbutik for at få deres overskydende isskilte. Fryseren er lavet af en del af et gammelt skrivebord. 

  

    

Legehuset, som er forvandlet til et skønt ishus. 

Tags:

Skriv et svar