At være selvstændig

Kan jeg leve af at være selvstændig?!

Efter tiltrængt påskeferie på Gran Canaria har der været tid til lidt reflektion omkring min lille biks, OHØJ.

Det oftest stillede spørgsmål jeg får efter,  jeg er blevet selvstændig er enten helt direkte “hvor meget tjener du så?” eller den mere diskrete “kan du leve af det?” eller så den subtile “går det godt med OHØJ?  Svaret til disse spørgsmål er: Ja, det går okay med OHØJ, og det går langsomt fremad. Jeg tjener ikke mange penge på det og kan heller ikke leve af det. Jeg underviser i Håndværk og design på en skøn folkeskole to gange om ugen. Med den indtægt og så fra OHØJ, så kan jeg betale, så hjulet kører rundt i den lille familie. Jeg bliver ikke forsørget af min mand, men jeg har til gengæld sat en god sjat penge ind på kontoen til tider med helt lavvande. Den står stadig uberørt.

Jeg forstår godt folks trang til at spørge, om sådan et dejligt konkret spørgsmål. Penge er jo et symbol på, om tingene kører. For mig er spørgsmålet lige nu ikke, om jeg kan leve af det, men nærmere om, der er en fremgang i firmaet, og om jeg virkelig har det, der skal til forat starte en webshop med egne produkter. 

Det er den fremgang, jeg bruger mest tid på for tiden. Fx kan jeg mærke stor interesse for bloggen her, hvilket føles fantastisk. Jeg har stadig min tvivl omkring hele webshopsdelen, som jo reelt er den, der generer penge, men det tager lang tid at designe, lave produkter, lægge ting op på shoppen og så at få det solgt. At det bliver så omstændigt kan faktisk tage glæden lidt fra det hele, så lige nu overvejer jeg OHØJ-situationen lidt på ny.

To be continued …..

God forårsdag derude – det er så lækkert!

 

 

 

 

 

 

Tags:

Skriv et svar